منتديات الجزائري
السلام عليكم اخي شرفتنا بزيارتك للمنتدا وارجو ان تسجل وتشارك
ف المنتدى بامس الحاجة لمن هم مثلك
شكــــــــــــــرا
 بيتزا فطير من مطبخي I_whosonline
منتديات الجزائري
السلام عليكم اخي شرفتنا بزيارتك للمنتدا وارجو ان تسجل وتشارك
ف المنتدى بامس الحاجة لمن هم مثلك
شكــــــــــــــرا
 بيتزا فطير من مطبخي I_whosonline
منتديات الجزائري
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

  بيتزا فطير من مطبخي

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
MeSsI
معلومات العضو
MeSsI


الجنس :  بيتزا فطير من مطبخي Dsn10
البلد :  بيتزا فطير من مطبخي 610
الْمَشِارَكِات : 4640
السٌّمعَة : -11
الْعُمْر : 25

 بيتزا فطير من مطبخي Empty
مُساهمةموضوع: بيتزا فطير من مطبخي    بيتزا فطير من مطبخي Emptyالجمعة فبراير 11, 2011 4:29 am

السلام عليكم ورحمة الله
ازيكم ياقمرات





انا عملت الفطير وطلع جميل جدا زي بتاع الفطاطري

ياريت تجربوه وان شاء الله يعجبكم

نبدا بسم الله

اولا اهم حاجة في الفطير المشلتت عموما مدة عجن العجينة يعني لازم تقعدي
تعجني فيها كتير اوي لحد ما تبقي زي البانة في ايديك يعني بتمط ومتتقطعش

اولا:العجينة
نصف كيلو دقيق بيعملو فطرتيين صغيريين
ونحطط معلقة ملح صغيرة عليهم وماء لحد ماتتلم العجينة
ونعجن فيها حوالي 15 دقيقة بالعجان ولو بايديك 45 دقيقة
ونتركها ترتاح في بوله بها زيت اما نيجي نشدها متتقطعش بتبقي زي اللبانة بالظبط



نيجي بئه بعد ماترتاح حوالي ساعة نبدا نفردها علي زيت









وهنا بفرد فيها لحد ماتكون شفافة تشف اللي تحتها عشان تكون رقيقة


 بيتزا فطير من مطبخي 09rmkpz26


وبفرد عجينة اخري صغيرة واحطها فوق الكبيرة واحط عليها الحشو كالتالي

 بيتزا فطير من مطبخي 09gjuza26

نيجي بئه للحشو

 بيتزا فطير من مطبخي 09aejpq26


طماطم مكعبات وفلفل رومي وفلفل اسود وبيضة وجبنة رومي ولحمة مفرومة معصجة

نضع اللحمة مع جزء من الطماطم والفلفل الورمي علي العجينة المفرودة

ثم نقفلها زي الظرف وبندهن العجينة زيت مع سمنة قبل القفل


 بيتزا فطير من مطبخي 09ibdhv26

ثم ندخلها الفرن عشر دقائق لكل وجه

 بيتزا فطير من مطبخي 09helyn26


وبعد ذلك نضع البيضة علي الجبنة علي الفلفل علي الطماطم كله مع بعض ثم نضعهم علي وجه العجينة



ثم ندخلها الفرن مرة اخري ونشغل من فوق وتحت بس 5 دقايق فقط عشان متتحرقش من فوق
وتكون جاهزة بها الشكل

 بيتزا فطير من مطبخي 09iuatj26

يارب تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alger.123.st
MIMO.BOULALL
معلومات العضو
MIMO.BOULALL


الجنس :  بيتزا فطير من مطبخي Dsn10
البلد :  بيتزا فطير من مطبخي 610
الْمَشِارَكِات : 1653
السٌّمعَة : 5

 بيتزا فطير من مطبخي Empty
مُساهمةموضوع: رد: بيتزا فطير من مطبخي    بيتزا فطير من مطبخي Emptyالجمعة فبراير 18, 2011 10:38 am

 بيتزا فطير من مطبخي Esweetheartsnew1
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alger.123.st
 
بيتزا فطير من مطبخي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  مادلين بنيدو من مطبخي
» من مطبخي (كيكة البيبسي)
»  سلطة الجرجير بالفطر من مطبخي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الجزائري :: منتديات الأسرة المسلمة :: المطبخ العربي والعالمي-
انتقل الى: